Okolica kuće za odmor Casa Gradinje

Casa Gradinje smještena je na uzvišenom dijelu mjesta Gradinje te pruža prekrasan slikoviti pogled na okolicu. Rezervirajte svoj smještaj u ovoj kući za odmor i posjetite zanimljiva mjesta koja pružaju nezaboravne doživljaje.

Buzet

Buzet je grad koji se spominje još od doba prapovijesti, a kroz davnine je bio pod vlašću Ilira, Rimljana, Bizantinaca, Franaka, Mlečana i Austrijanaca pri čemu je svako razdoblje za sobom ostavilo znamenit kulturni i arhitektonski doprinos.

Saznaj više

Motovun

Motovun je grad čiji zapisi sežu do davne 3.500 godine pr.Kr., a svoj utjecaj ostavljala je germanska, venecijanska te austrougarska vlast. Trag navedenih vladavina vidljiv je u mnogobrojnim kulturnim znamenitostima poput Gradskih zidina, Komunalne palače, Kule ''Nova vrata'', predgrađa Gradiziol, Trg Josefa Ressela, Palače Polesini, Hospicija te mnogih sakralnih građevina. Kulturnu baštinu upotpunjuju mnogobrojne prirodne znamenitosti poput rijeke Mirne, Motovunske šume i željezničke pruge Parenzane.

Saznaj više

Grožnjan

Grožnjan je grad koji se spominje još u prapovijesno doba, a kroz povijest je zabilježen utjecaj rimske vladavine, Venecije i Habsurgovaca. Bogata povijest ''ostavila'' je mnogobrojne kulturne znamenitosti pa posjetitelji Grožnjana mogu vidjeti dijelove srednjovjekovnog gradskog bedema i gradska vrata, baroknu palaču Spinotti, Gradsku galerija Fonticus, srednjovjekovni gradić Završje, Kostanjicu te mnogobrojne crkve i sakralne građevine.

Saznaj više

Parenzana

Parenzana je bila, 123 kilometra duga,  željeznička pruga koja je od 1902. do 1935. godine povezivala luke Trst i Poreč s mjestima u unutrašnjosti Istre te doprinosila njihovom velikom gospodarskom razvoju.

Saznaj više

Istarske toplice

Istarske toplice smještene su deset kilometara od Buzeta, a sa svojom netaknutom prirodom i izvorom ljekovite vode pravi su poziv svim posjetiteljima kojima je potrebna terapija i odmor od svakodnevice.

Saznaj više